Billig opskrift:

Abehjerne med et sundere tvist

Abehjerne med et sundere tvist

Tid i alt: 45 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn


Beskrivelse

Til aftensmad i dag valgte jeg, at vi skulle have noget nemt, noget billigt og noget, som dertil også var lækkert - men også i den sundere klasse. Abehjerne er som sådan ikke kendt for at være sund pga. den store mængde fløde OG de manglende grøntsager. Så jeg tænkte, at jeg ville lave min helt egen version, som var en anelse mere fyldig end den normale. Jeg har nemlig valgt at putte en masse lækre grøntsager i, så det fylder godt i maven og man bliver helt mæt og kan spise med lettere god samvittighed.

Ingredienser

400 g pasta

250 ml madlavningsfløde

250 ml cremefraiche

175 g skinke i strimler

150 g bacon i skiver

1 stk broccoli

1 stk porre

200 g revet mozzarella

1 stk hønsebouillon

75 g frisk spinat

salt


Fremgangsmåde

  1. Ovnen varmes til 200 grader varmluft

  2. Pasta, hønsebouillon oog broccoli koges i letsaltet vand al dente (ikke helt kogt færdig)

  3. Spinaten skylles (hvis frisk) og skæres i små stykker

  4. Porre skæres i små stykker

  5. Bacon steges sprødt på en pande

  6. Spinat, porre, 1/4 af skinke og 1/4 af osten puttes i bunden af fadet

  7. Gryden med pasta drænes for vand

  8. Derefter tilsættes pasta, broccoli, bacon og resten af skinken til fadet

  9. Fløde og cremefraiche piskes sammen og hældes udover maden i fadet - rør det hele godt rundt så blanding med fløde og cremefraiche så retten bliver cremet

  10. Retten toppes med resten af osten og sættes i ovnen til osten er sprød og gylden. (ca 15 min.)